sidens top
Nisse der strikker
Nisse der sover

Saml din dukke

Husk at give dukken tøj på, inden du har fået sat hænder, fødder, hoved og eventuel hale på. Har du først monteret disse dele, får du problemer med at få tøjet på.

Når tøjet er kommet på, trækker du ærmer og bukseben op, så arm- og benstumperne af figurtråd stikker udenfor. Dette er nødvendigt, for at du kan få sat hænder og fødder på.

Med en lille skarp kniv udvider du om nødvendigt hullerne i hændernes armstumper og føddernes benstumper, så figurtråden kan komme ind i hullerne i hele sin tykkelse. Sørg for, at hænder og fødder kan komme helt ind i kontakt med det fyld, du har lagt om arme og ben.

Tag nu en hånd/fod ad gangen, fyld lim i det klargjorte hul og sæt den respektive stump figurtråd ind på plads i hullet. Lad det tørre i den tid, som foreskrives for den anvendte lim

På same måde laver du hullet i bunden af halsen stort nok til, at figurtrådshalsen kan komme op i hullet. Sørg også for, at hovedets halsstump kommer ned igenem hullet i skjorten/kjolen, så man ikke kan se noget af fyldet. Lim hovedet fast på samme måde som hænderne og fødderne.

Skær et stykke skind ud som vist hertil venstre og lim det fast på dukkehovedet som hår.

De to indsnit i pande og nakke gør det muligt at forme skindet omkring hovedet.

Mål på dukkehovedet med et stykke snor, hvor stor parykken skal være på de to leder.

Tilbage til sidens top
Valid HTML og CSS / Copyright © Majbrit Ginnerskov juni 2001