sidens top
Nisse der strikker
Nisse der sover

Mine nisser og klovne, hekse og trolde i fimoler

På denne side vil jeg vise et lille udpluk af min produktion


Teknikken ved fremstilling af disse nisser er, at krop, arme og ben laves af 8 mm. reb stivet med ståltråd og derefter omviklet med kunststofvat. Hænder og hoved er lavet af fimoler. Træsko og eventuelle dekorationsting som briller, piber m.m. købes færdigt. Tøjet er hjemmelavet - strikket eller syet. Nisserne ovenfor er ca. 35 cm. høje.


Nisserne her ovenfor og nedenfor er ca. 30 cm. høje. Til 3 af den har min mand lavet miniature salmehæfter. Det kan man jo, når man er i besidelse af en computer og en printer + en smule tålmodighed og fantasi.

To ældre nisser sidder og slapper af efter en hård dag. Gammelfar med avisen, en pibe tobak og en øl , Gammelmor med sit elskede strikketøj.

På skødet af Gammelfar ligger katten og hygger sig.

Denne nisse er ude at stå på ski. Det er en færdighed, som skal indøves til fuldkommenhed, når man til daglig færdes oppe på Grønland hos julemanden.

Nisser er som bekendt stort set et sæsonfænomen, så resten af året laver jeg trolde, hekse og klovne - for bare at nævne nogle emner. Teknikken er den samme som når jeg laver nisser.

Trolden her til venstre har haft en lang og hård arbejdsdag med at drille os mennesker, så nu er han ved at gøre klar til at gå i seng.Til gengæld er trolden til højre lige kommet hjem efter en festlig aften i byen, hvor han har fået en ballon.

Trolden her til venstre er kun en lille dreng. Han er faktisk så meget mindre end trolden til højre.Billedet til højre er taget ude på en græsplæne. Det var en reklameoptagelse for et fritidsforetagende.

Trolden ovenfor til højre, klovnen her til venstre og heksen til højre er alle ca. 30 cm. høje.

Som I kan se, har klovnen hul i den ene sko, så tæerne stritter ud.

Heksens sko er lavet af sort fimoler. Hatten er en kegle af karton med en påsat skygge plus en rem.

Tilbage til sidens top
Valid HTML og CSS / Copyright © Majbrit Ginnerskov juni 2001